Cercar:

 

Celebrem 50 anys d’història!

Ara fa 50 anys un grup de pares i educadors de Sant Celoni volien una escola diferent per als nens i nenes del Baix Montseny:

Farem, del no-res, una escola per als nostres fills i per a tothom que ho vulgui de la nostra comarca. Una escola oberta a totes les famílies que ho desitgin i on l'autonomia de cada un dels nois i les noies serà prioritària i definitiva”

Rosa Maria Wendenburg, mestra fundadora de l’escola.

I com explica en el seu llibre Nascola l’Ignasi Casals, mestre i director durant més de 40 anys, el somni es va fer realitat i va néixer l’escola fruit de la il·lusió i l’esforç d’aquell grup de pares i educadors. I de nom li van posar Ginebró, una elecció dels alumnes entre les plantes autòctones del Montseny.

L’essència amb la que va néixer l’escola s’ha transmès de generació en generació i 50 anys després, aquesta realitat segueix sent un somni. I és per això que durant el curs 2018-19 hem commemorat el cinquantenari de l’escola amb celebracions i activitats que queden recollides en les notícies d’aquesta pàgina.

S’ha publicat també el Llibre dels 50 Anys, que està disponible en versió digital aquí i també es pot fullejar o comprar la versió impresa a la secretaria de l’escola.

Finalment, us convidem a llegir i compartir les vostres anècdotes o records en aquesta pàgina, o bé a través de les xarxes socials amb el hashtag #50anysginebró.

El llibre dels 50 Anys

Aquí pots llegir en versió digital el llibre que s’ha editat per commemorar els 50 anys del Ginebró.

Notícies del 50è aniversari

Anècdotes i records

Recordo que el primer dia d'escola quan arribàvem, ens trobàvem tots al pati dels petits. Llavors el Nacho, que era el director d'aquella època, sempre ens explicava un conte o una llegenda per començar el curs. Era un començament molt maco!
Dúnia Company
No sé com hi cabíem tots al menjador… recordo una vegada tots asseguts amb cares plenes d'il·lusió contemplant els trucs màgics d'en Juan Tamariz… va ser màgic i mooolt divertit.
Patricia
Recordo perfectament el dia de Santa Cecília. Es celebrava amb molta alegria i molt entusiasme. Recordo les garlandes penjant, que havíem preparat nosaltres, i hi havia música per tot arreu. Era, per a mi, un dia molt feliç i molt bonic.
Dúnia Company
De tots els records de l'escola Ginebró, el que més recordo són els grans mestres que vam tenir, que van fer una escola tan gran, i l'intercanvi amb Hernani.
Teté Company
Tinc molts records dels dos patis, els patits dels grans, el pati dels petits... tot envoltat de bosc, i l'edifici i tot plegat era molt màgic. Era tot molt màgic en aquella escola.
Dúnia Company
Un dels meus millors records de l'escola Ginebró, va ser quan ens reuníem els divendres per fer l'Advent i cantàvem tots junts. És un record tan fort que, encara avui, ho faig a la meva feina i a la meva casa.
Miki Company
No oblidaré mai les frases mitiques de l'Isidoro com per exemple: "pero que haces niño de los peines!", O el Rodolfo ensenyant-nos historia i els seus dibuixos críptics a la pissarra. Hi ha molts records i tots molt bons!
Aida
M'agradava molt la festa de Carnestoltes, perquè era una festa en que els alumnes preparàvem les comparses, les disfresses... Recordo, sobretot, l'any que es vam disfressar de l'època rococó i ens vam fer uns vestits superxulos, i vam fer un ball que ens va ensenyar la Mercè Bosch, maquíssim!
Dúnia Company
De tots els records de l'escola Ginebró, que n'hi han molts, jo em quedo amb el dia de Santa Cecília. Tota l'escola cantant, assajant... un concert meravellós.
Tuti Company
Un dels millors records és quan en Marc Llavina es va trobar mil pessetes al carrer i els profes ens van deixar quedar-nos a dormir a Can Bordoi. Vam comprar pica-pica amb els diners i ens ho vam passar bomba! Va ser una festorra total!! Promoció del '86
Natalia Villena
Una vegada en Manu Velarde, pensant que no teníem els mestres a classe, va entrar donant un fort cop a la porta, que estaba mig oberta i va cridar "A deborar!!!" A l'instant, l'Ignasi, que estava assegut darrera al porta, li va fer un fort crit "Manolo!!" Promocio '86
Natalia Villena
Jo vaig estudiar els 4 anys de l’ESO. Van ser inoblidables! Els professors van ser un 10 i segueixo tenint contacte amb tots ells... tot i que alguns ens han deixat i els porto dins meu i els estimo moltíssim, i cada vegada que vaig a l’escola recordo milers de moments!!! El Rodolfo... la Nora... l'Isi... el Josep... el Xavi de mates, la Judit d’anglès, la Ma Antonia... a tots tots tots gràcies per 4 anys magnífics!!! Espero poder portar-hi els meus fills! i gràcies a l'Ignasi per tot! Us estimo
Raquel Vilardebó
Recordo sempre arribar a casa amb les sabates plenes de sorra del pati. Arribava amb tanta sorra cada dia que amb la meva mare vam decidir guardar la sorra en un recipient. Una vegada ple, el tornàvem al pati doncs aquella sorra era seva! No us podeu imaginar la quantitat de sorra que vam tornar.
Alba
Una vegada vam fer una xuleta de música escrita a la biga de la classe. Ens van enxampar i el càstig va ser escriure 1000 cops “no em portaré malament a la classe de música”. Vam haver de copiar-ho amb dos bolis enganxats amb celo a l'escala de la glorieta de Can Bordoi a l'hora del pati!
Promoció del 78
Quan a la classe de mates no te'n sorties amb un problema i deies “Ignasi, no em surt”, ell et contestava “doncs apreta!”
Promoció del 78
A Can Bordoi teníem el millor pati del món! Baixavem pels “tobogans”, que eren els marges, o bé ens perdíem per la “selva”, que era el bosc.
Albert
Jo vaig fer l'EGB al Ginebró. Les classes eren divertides i guardo bons records dels professors. Ah, i el menjar era boníssim!
Eva Molina
» Explica'ns la teva anècdota o record del Ginebró!Te’n recordes?

Més fotos i informació a la pàgina d’història del Ginebró

Festes del Ginebró

La Castanyada, Santa Cecília, Nadal, Carnestoltes...

Festes del Ginebró

La Castanyada, Santa Cecília, Nadal, Carnestoltes...

Cros Ginebró

Una festa solidària i cooperativa

Cros Ginebró

Una festa solidària i cooperativa

Activitats familiars

Per gaudir en companyia de família i amics

Activitats familiars

Per gaudir en companyia de família i amics