Cercar:

Aquest dimecres 3 de novembre, l’alpinista Araceli Segarra ha visitat l’escola Ginebró i ha realitzat una xerrada pedagògica sobre “Esport i actitud davant la vida” fent especial èmfasi al gènere i l’esport, dirigida a tota la comunitat educativa. L’acte ha tingut lloc a l’aula de tecnologia i plàstica de l’escola, i ha comptat amb l’assistència de més de 70 persones entre les quals hi havia famílies, alumnes i seguidors de l’alpinista.

Aquesta activitat s’emmarca com una prèvia a la tradicional cursa solidària Cros del Ginebró, que tindrà lloc diumenge 14 de novembre. I enllaça també amb l’eix transversal del curs, que aquest any és la coeducació i la igualtat de gènere.

 

Araceli Segarra, amb 26 anys, va ser la primera dona de l’estat a assolir el cim de l’Everest, i posteriorment ha participat en més de 30 expedicions diverses.  A dia d’avui continua activa, no només fent vies d’escalada de gran dificultat sinó també obrint-ne de noves. A més, és una dona molt polifacètica: diplomada en fisioteràpia, il·lustradora de contes infantils, dissenyadora de joies i conferenciant.

 

A la conferència, l’alpinista ens ha parlat de la seva pròpia experiència a la muntanya, a partir de la qual ha exposat una visió molt interessant sobre l’esport i la vida.  I ha explicat diferents situacions complicades que ha superat gràcies al treball en equip i al respecte mutu entre els diferents membres de l’expedició.

 

En aquest sentit, ha fet especial èmfasi en la importància d’educar en la igualtat.  Segarra ha parlat de situacions viscudes en què la diversitat dels integrants de l’equip  (de diferent gènere, raça o origen) ha permès afrontar moments molt adversos, i això ha estat precisament gràcies a la creativitat que es genera quan un grup de persones tenen diferents realitats.

 

Durant la xerrada, Segarra també ha compartit amb els assistents un projecte fotogràfic en què ha participat per tal de crear consciència del gran repte que tenim davant amb el canvi climàtic. I a la part final, hi ha hagut un espai de reflexió sobre el paper que juguen les xarxes socials en la nostra societat i, com n’és d’important diferenciar realitat i exageració quan parlem d’alpinisme i muntanya.

 

La xerrada d’Araceli Segarra al Ginebró ha estat molt enriquidora i inspiradora en tots els sentits, i fugint de tòpics i etiquetes ha compartit la següent reflexió: “El millor que et pot regalar la vida no és un talent, és una passió

 

Araceli Segarra ha volgut també enviar un missatge a tota la comunitat educativa perquè s’animi a participar al Cros del Ginebró, inciativa a la qual també han participat la jugadora professional de bàsquet Laia Palau i la reconeguda alpinista Edurne Pasaban.

 

XVIII Cros – Araceli Segarra from Escola Ginebró on Vimeo.

XVIII Cros – Laia Palau from Escola Ginebró on Vimeo.

XVIII Cros – Edurne Pasaban from Escola Ginebró on Vimeo.