Cercar:

Els alumnes de segon de Batxillerat Escènic de l’escola Ginebró de Llinars del Vallès han guanyat el premi de Teatre Jove Buero Vallejo, en la fase autonòmica, amb l’obra No parlis amb estranys de la dramaturga Helena Tornero.

No parlis amb estranys, estrenada al TNC el 2013, ha estat el punt de partida per iniciar el procés d’adaptació d’un text que parla de nosaltres, dels nostres avantpassats i d’aquest moment present; una història sobre la memòria d’aquest país i tot el que es va viure arran de la Guerra Civil i de com, encara ara, les ferides del silenci continuen fent mal.

Estrenada al Teatre Auditori de Llinars els dies 22 i 23 d’abril, els alumnes van poder portar els personatges i les històries fragmentades del text original cap a unes textures en què van poder anar creant noves propostes posant-hi interpretació, ball, percussió, música, cançons (amb lletres fetes per ells), imatges… i creant així una amalgama de llenguatges escènics que va fer viure a l’espectador experiències variades, que van tocar ben endins.

Enric Matamala, sotsdirector de batxillerat del Ginebró, comenta: “Els premis de Teatre Jove Buero Vallejo de la Fundació Coca-cola, se celebren a l’estat espanyol des de 2003. Cada any hi participen més de 350 grups de teatre, amb un total d’uns 7000 joves entre 14 i 21 anys d’arreu del país. Que l’escola Ginebró hagi quedat la guanyadora de tot Catalunya, en la fase autonòmica, ens omple de satisfacció i ens dona una oportunitat d’or de seguir oferint les millors eines i la millor qualitat acadèmica en tot els estudis i, en concret, en el batxillerat escènic.”