Cercar:

Des de l’any 2016 l’Escola Ginebró participem en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, la competició d’oratòria més reconeguda del sud d’Europa organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats dels Països Catalans.

L’objectiu de la Lliga de Debat és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants en un format d’enfrontament dialèctic sobre un tema d’actualitat, utilitzant el català com a llengua vehicular.

Enric Matamala, subdirector de l’escola Ginebró comenta: “A través del debat, aconseguim fomentar en els alumnes el discurs crític, la capacitat d’argumentar i fer raonaments sòlids de les seves opinions. Sempre a través de la paraula i el diàleg, tant necessaris en els temps actuals”.

“El format de debat també ens permet treballar competències transversals tant importants com la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs, la planificació i la presa de decisions. I, evidentment, els alumnes també aprenen a millorar les seves habilitats comunicatives, eina fonamental en la formació de les persones. Finalment, aconseguim que l’alumnat que hi participa tingui un primer contacte ben directe i vivencial amb la universitat”. 

Donades les virtuts contrastades del projecte, des del curs passat l’escola Ginebró ha convertit el debat en una matèria pròpia de 1r de batxillerat, on es treballen totes aquestes habilitats i capacitats tan importants en la formació dels joves. Així mateix, s’ha impulsat la participació de l’escola en iniciatives d’altres universitats per ampliar la projecció dels alumnes.

Compartim vídeos dels alumnes durant la classe de de debat: