Cercar:

El curs 2020-21 l’Escola Ginebró i la Hípica Can Tramp han engegat el primer curs del  Tècnic d’Hípica. És el primer i únic Grau Mitjà de Disciplines Hípiques que es pot realitzar íntegrament de manera presencial al Vallès Oriental, ja que fins ara la única opció que tenien els alumnes interessats en aquesta formació era fer part dels estudis a distància i en centres educatius de fora del territori.

Després d’haver cursat el bloc comú a les aules de l’Escola Ginebró (Llinars V.) durant el primer trimestre, al gener les alumnes del curs han començat les assignatures del bloc específic del TAE1 a la Hípica Can Tramp (Cardedeu). De gener a maig, assistiran a classes presencials i essencialment pràctiques en què aprendran a acompanyar a cavall, guiar i fer classes d’hípica a usuaris i esportistes d’aquesta disciplina, complint totes les mesures de seguretat exigides per la Covid-19.

Els docents del bloc específic són en Miquel Julià i Laia Argilaga, tècnics experimentats de nivell 2, que ens expliquen la importància que les alumnes del curs tinguin una formació molt completa i adquireixin autonomia en qualsevol situació.

“Les alumnes han d’aprendre com es fa una bona classe o un bon acompanyament, però no ens podem centrar només en això. Cal entendre que una classe o una ruta s’ha d’adaptar a les condicions del cavall (i també del genet!) en aquell dia en concret. Per tant, cal treballar molt el maneig del cavall per saber detectar el seu estat i anticipar-se.”

El fet de poder realitzar el curs de manera presencial és clau, ja que fins i tot conceptes  com l’anatomia, l’alimentació i la veterinària, es treballen de manera vivencial i pràctica. I això  s’aconsegueix vivint el dia a dia de la hípica: acompanyant el veterinari a treure sang, anant a veure un cavall que va coix o té malestar per detectar quin és el problema, etc.

Aquesta aposta per la formació especialitzada en tècnics hípica de l’Escola Ginebró i la Hípica Can Tramp, respon a l’interès creixent de la societat per realitzar activitats de turisme actiu i esportiu en el medi natural. L’oferta a la comarca del Vallès Oriental, i més concretament a la zona de Baix Montseny en aquest sentit, requereix comptar amb professionals de l’esport i el lleure cada vegada més diversificats, i aquesta realitat afavoreix que es formin tècnics en disciplines hípiques. D’aquesta manera, la formació contribueix també a promoure la dinamització econòmica i cultural del territori.