Cercar:

El passat 14 d’octubre, un equip del programa Tot es mou de TV3 va visitar la nostra escola per preparar un reportatge sobre l’educació en valors. Dins de la secció d’economia, en Manu Alsonso va conduir el reportatge sobre el Ginebró, i va parlar amb la directora Maria Expósito sobre el nostre projecte educatiu, que basat en els valors cooperatius, dota els alumnes de les eines necessàries per formar els professionals del futur.

El reportatge es va emetre el 12 de novembre, i el podeu veure aquí:

 

En el reportatge, s’explica com n’és d’important el paper de l’educació per adaptar-nos a les necessitats de la nova economia d’aquí 20 anys.

En aquest sentit, des del Ginebró, defensem el model cooperatiu és un model de futur precisament perquè està centrat en les personesLa innovació i la cooperació com  a motor de canvi són els eixos del nostre projecte educatiu, perquè els nois i noies tingui eines per arribar al coneixement per sí mateixos.

Com explica la Maria Expósito, els infants i joves “hauran de viure en un món que és molt canviant i molt globalitzat. Hi ha aspectes que són importantíssims com el treball en quip, la intel·ligència emocional, el pensament crític, la creativitat…  Perquè els ajudaran a prendre decisions que contribueixin a fer una societat més justa i equitativa.

Pensar només en la tecnologia seria un error. En aquesta quarta revolució que estem vivint, la tecnologia és només un catalitzador. I som les persones, les que aportem un valor afegit perquè aquesta revolució es pugui dur a terme. L’art és clau perquè ens aporta creativitat, sensiblitat… I el pensament crític i la filosofia són una base importantíssima per als nens i nenes perquè els ajuda a consolidar tots aquests valors socials i ètics que els hi volem inculcar, i que seran tan necessaris si volem canviar les coses en un futur.”