Cercar:

Aquest mes d’octubre s’han incorporat a l’equip de l’escola la Lucy Soeder i la Leah Parker, les dues auxiliars de conversa que aquest curs ajudaran a potenciar l’aprenentatge de l’anglès entre els alumnes del Ginebró.

Ja fa diversos anys que el Ginebró participa en el programa d’acollida d’auxiliars de conversa, que consisteix a incorporar persones amb l’anglès com a llengua nativa a l’equip de l’escola. Mitjançant activitats, jocs i exercicis que preparen en col·laboració amb els mestres d’anglès de l’escola, dinamitzen cada setmana les classes des d’infantil fins a batxillerat i cicles formatius.

Les auxiliars de conversa viuen cada trimestre a la casa d’una família de l’escola que s’hagi presentat voluntària per acollir-los. Una molt bona oportunitat per pares i fills per reforçar la pràctica de l’anglès, i pels auxiliars per conèixer indrets i costums locals de primera mà.

La Lucy té 22 anys i prové de la regió Scottish Borders d’Escòcia. Fa poc s’ha llicenciat en biologia a la Universitat d’Edinburgh, i també ha treballat com a professora de natació i socorrista. Les seves passions són l’equitació i la natació. Com que s’està plantejant la possibilitat d’entrar en el món de l’educació, està molt contenta de tenir l’oportunitat de conèixer i adquirir experiència en el nostre sistema educatiu.

La Lucy ens explica: Sempre he volgut viatjar i aquesta experiència és una oportunitat ideal per explorar nous horitzons i per tenir temps de reflexionar, ara que he acabat la carrera, sobre quin camí vull agafar. El Ginebró es fantàstic, m’he sentit molt ben acollida en la vostra comunitat i el primer mes ha passat volant! Espero seguir gaudint d’aquesta experiència, i aprofitar per aprendre l’idioma i la cultura durant els propers 9 mesos!

Per la seva banda, la Leah té 25 anys i és de Blackpool, localitat al nord d’Anglaterra. Ha estudiat la carrera d’Educació Física i ja ha treballat com a professora. Entre les seves aficions, hi destaquen l’esport i la cuina.
Després d’acabar la carrera i treballar durant un temps, vaig pensar que seria una bona idea tenir una experiència d’aquest tipus i per això vaig decidir-me a participar en el programa d’auxiliars de conversa. Aquest trimestre visc amb una família de Cardedeu, i apart de treballar al Ginebró m’agradaria molt aprofitar aquests mesos per aprendre castellà i viatjar.

La Núria Sellés, mestra d’anglès i coordinadora del programa al Ginebró, ens explica com treballen amb les auxiliars: Per les sessions de conversa, dividim la classe perquè treballar amb grups reduïts és més efectiu per potenciar l’anglès oral.  I òbviament adaptem les classes segons els cursos: per exemple, a infantil interactuem mitjançant jocs, cançons, contes… Entre els més grans,  s’introdueix l’anglès en feines col·laboratives, debats sobre temes d’actualitat, i en ocasions fins i tot en assignatures com ciència o psicomotricitat.

La Judith Valiente, també mestra d’anglès de l’escola, no té cap dubte del valor que els auxiliars aporten a tota la comunitat educativa: No només ensenyen anglès, també ajuden a despertar la curiositat dels alumnes per altres cultures, i fins i tot als més grans els hi obre la ment per aventurar-se a tenir experiències similars en el futur! Per als mestres d’anglès és també molt enriquidor potenciar la pràctica de l’idioma amb parlants nadius, així com per les famílies d’acollida.