Cercar:
Escola verda i sostenibilitat - Lluitem pel clima

Els alumnes i mestres del Ginebró han protagonitzat la primera acció del curs per conscienciar a tota la comunitat educativa del canvi climàtic, en el marc de la Setmana de Lluita pel Clima. Tots ells han vingut avui a escola amb una samarreta blava o verda, que simbolitzen els colors del nostre planeta, i s’ha fet una foto aèria conjunta amb més de 1.000 persones representant la Terra.

La Sostenibilitat i el Medi Ambient és el fil conductor del curs escolar 2019-20 a l’escola Ginebró, i es treballarà de manera transversal des d’educació infantil fins a batxillerat i cicles formatius amb iniciatives i accions durant tot l’any escolar.

Des de l’any 2012 el Ginebró participa en el Programa d’Escoles Verdes, i a través del Comitè Ambiental de l’escola, format per alumnes i mestres, es canalitzen iniciatives sostenibles al centre i es fomenta la sensibilització i implicació de tota la comunitat per millorar el nostre entorn.

Entre d’altres, el Ginebró any rere any incrementa les zones verdes del recinte, cuida l’enjardinament d’espais, cultiva els horts, té una electrocompostadora, ha substituït fluorescents per enllumenat LED i, recentment, ha instal·lat una planta fotovoltaica d’autoconsum que genera un 52% d’estalvi energètic.

Ara, però, cal anar un pas més enllà, com va explicar la directora Maria Expósito a la reunió de benvinguda al curs 2019-20, “El canvi climàtic actual és un dels més grans desafiaments de la història de la humanitat, i segons els experts els propers 15 anys són crucials per minimitzar les seves conseqüències més severes. Tots som responsables de les petites i grans accions que podem fer, i per raons evidents, els centres educatius tenim un paper ben rellevant.

Els nostres alumnes són els que estan més a prop del futur. Molts d’ells ja estan molt sensibilitzats amb aquest tema, i hem d’aprofitar l’empenta global de conscienciació que s’està generant per acompanyar-los a l’hora de dur a terme petites i grans accions. Nosaltres, escola i família, som un reflex i un exemple per als infants i joves, i contribuir a conscienciar-los està a les nostres mans.”