Cercar:

Divendres es va inaugurar a la memòria del mestre Isidoro Inocencio el carrer que creua per davant de l’escola Ginebró, perpendicular al carrer Joaquim Costa i Tossa.

Davant de mes d’un centenar de persones que van assistir a l’acte, la directora del Ginebró, Maria Expósito, va explicar: “L’Isidoro era molt estimat per tothom. Era un mestre que tenia devoció pels alumnes, els guiava, els escoltava, i els estimava per sobre de tot, sempre amb el seu caràcter humil i modest. Era un mestre de mestres, amb una capacitat especial per formar els seus companys, i per qui l’escola i la cooperativa eren la seva vida i la seva passió”.

L’exdirector de l’escola, Ignasi Casals, va recordar-lo com un “home senzill, generós, respectuós i lleial a l’escola, que sempre afrontava els problemes amb optimisme. S’estimava molt Llinars, i sempre va defensar que l’escola s’ampliés a batxillerat i cicles, i que estiguessin a Llinars, amb la resta de cursos”.

Isidoro, que era originari del poble manxec El Robledo,  estava molt arrelat a Llinars, on a més de de mestre també va ser-hi regidor. L’alcalde Martí Pujol va destacar que “tots els chiquillos (com ell els anomenava) que van tenir l’Isidoro de mestre, se’n van endur un bocí a la motxilla, i això és el llegat més bonic que pots deixar a la vida

Durant l’acte, els germans Joan i Francesc Vidal van interpretar la peça “El Cuervo”, que Joan Vidal va compondre en homenatge al seu mestre quan va morir.

L’acte va acabar amb el descobriment de la placa del carrer per part de la vídua del mestre, Maria Àngels Casellas, la seva germana, Ana Inocencio, i l’alcalde de Llinars, Martí Pujol.