Cercar:

Aquesta setmana els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Informàtica (SMX) han fet de guies tecnològics amb alumnes del Centre d’Educació Especial Montserrat Montero.

Prèviament a la sessió, els alumnes de SMX van dissenyar el temari per adaptar-lo als diferents alumnes. Durant la jornada, de manera personalitzada cada dos alumnes del Ginebró han ensenyat a un alumne del CEE Montserrat Montero nocions bàsiques d’informàtica, com navegar per internet, imprimir i utilitzar adequadament les xarxes socials, entre d’altres.

Aquesta col·laboració forma part d’un projecte aprenentatge servei (APS), una proposta educativa en què els alumnes de cicles formatius combinen processos d’aprenentatge amb un servei a la comunitat, a partir de necessitats reals dels qui reben el servei.

Què són els projectes aprenentatge servei?

Els projectes aprenentatge servei ofereixen als alumnes l’oportunitat d’adquirir unes competències transversals necessàries per créixer com a professionals (habilitats socials, comunicatives, de transmissió del coneixement, etc.). D’altra banda, amb aquest servei a la comunitat es fomenten la implicació social i la solidaritat, valors que el Ginebró, com a escola cooperativa, transmet als seus alumnes.

Els alumnes de cicles formatius del Ginebró participen al llarg del curs en diversos projectes d’aprenentatge servei amb diferents col·lectius de la zona, que ha permès realitzar activitats tant diverses i enriquidores com l’organització d’una festa recreativa per joves amb necessitats especials, el desenvolupament d’una app per una escola de música i la creació d’àlbums digitals per la gent gran d’un casal, entre d’altres.