Cercar:

Aquest dissabte 8 de juny alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Ginebró han participat al Robotseny 2019, la fira científica i tecnològica de les escoles del Baix Montseny, on els alumnes participen amb l’objectiu de potenciar les seves competències científiques i creatives.

El repte del Robotseny d’enguany ha estat presentar propostes per millorar la sostenibilitat d’un equipament del Baix Montseny, i els alumnes del Ginebró han presentat el projecte de la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’escola.

Durant el mes de maig, s’han instal·lat 200 plaques solars a la teulada de l’edifici d’ESO 3 i 4 del Ginebró, en una superfície de 325 m2 orientada al sud, que permet optimitzar les hores de sol al màxim i així contribuir a l’estalvi energètic i econòmic de l’escola.

Els alumnes de 5è i 6è s’han centrat en aquest projecte, i des de ja fa setmanes l’han estat preparant en els ambients d’aprenentatge.

A l’ambient de laboratori han analitzat dades referents a l’ús de les energies renovables. Gràcies a les 200 plaques instal·lades, cada any es generaran 84.510 KW d’energia solar. Per tant, l’escola generarà gairebé el 50% de l’electricitat que consumeix, i l’estalvi econòmic en la factura de l’electricitat compensarà la inversió en les plaques en un termini de 10 anys aproximadament.  A més, les plaques evitaran que cada any s’enviïn a l’atmosfera 21.600.000 kg de CO2, que s’emetrien amb l’energia elèctrica.

A l’ambient de tecnologia, els alumnes han fet una maqueta a escala de les plaques; i a l’ambient d’expressió, han desenvolupat materials de comunicació com un tríptic i una web, a més de fer fotos i gravar vídeos amb un dron. Mitjançant tots aquests materials, els representants del Ginebró han presentat el projecte al jurat del Robotseny, que li ha concedit les 4 insignies de la fira: la certificació a l’anàlisi cientística, a la solució innovadora, a la solució tecnològica i a la comunicació i  màrqueting.

El Ginebró té el segell d’escola verda, i la instal·lació de les plaques fotovoltaiques forma part del programa d’estalvi energètic i sostenibilitat de l’escola, que en l’últim curs escolar ha realitzat d’altres accions, com la substitució de fluorescents per enllumenat LED, que permet reduir el consum i també els punts de llum necessaris, i la instal·lació d’una electrocompostadora, entre d’altres. Aquest curs el Ginebró ha creat també un comitè ambiental format per alumnes de diferents etapes de l’escola, que fa propostes i seguiment de les mesures mediambientals que s’implementen a l’escola.