Cercar:

Divendres 5 d’abril ha tingut lloc la Celebració dels 50 anys del Ginebró, un acte que ha volgut homenatjar les famílies i treballadors que han passat per l’escola al llarg dels seus 50 anys d’història.  La celebració ha comptat amb la presència d’exalumnes i les seves famílies, així com extreballadors, alguns dels quals van formar part del projecte en els seus inicis. També hi han participat els membres de la comunitat educativa actual, i personalitats del món educatiu i polític.

Els conductors de l’acte han estat els alumnes de batxillerat que l’any passat van participar i guanyar la Lliga de Debat de la Xarxa Vives, i han anat donant pas als diferents parlaments. Després de la benvinguda de la directora, Maria Expósito, han intervingut persones amb un fort vincle amb l’escola.

Pep Aixandri, pare de l’escola durant molts anys ha comentat “Per aquesta escola hi ha passat tots els meus fills, i amb coneixement de causa puc dir que el respecte és el valor més important que transmet el Ginebró”.

A continuació ha estat el torn de Xavi Nieves i Xavi Terricabras, exalumnes i actualment pares de l’escola. Xavi Terricabras explica “Tinc tants records de quan jo era un nen… Les palmes, les cançons, els intercanvis… i que bé que s’hi menja, al Ginebró! Espero que la meva filla Bet gaudeixi en aquesta escola tan com ho vaig fer jo”. Per la seva banda Xavi Nieves diu “Al Ginebró els nens es fan adults amb coneixements i criteri, però sobretot feliços i amb valors”.

Han parlat també Geni Fornaguera i Dolors Pujadas, àvies de l’escola: “Quina il·lusió retrobar-nos amb mestres i educadors i veure que allò que un dia vas voler pels teus fills, ara ho tens pels teus néts. Aquest vincle tan especial família-escola que trobes al Ginebró, no s’ha de perdre mai”.

 

Presentació del quadre i el llibre commemoratius

Tot seguit els exprofessors Victòria Pou i Andreu Martínez han presentat respectivament el quadre i el llibre commemoratiu del cinquantenari.

La Victòria ha explicat com “el quadre simbolitza la història del Ginebró al llarg del temps, una història que segueix viva”. Pel que fa al llibre,  “és sobretot un recull de fotografies”, comenta l’Andreu, “perquè el Ginebró són sentiments i vivències, i això és molt difícil traduir-ho en paraules, però en canvi és més fàcil transmetre-ho en imatges”.

A la celebració s’ha presentat una maqueta del llibre, que s’ha publicat en edició limitada i també està disponibe per llegir en versió digital  aquí.

 

Reconeixement de l’Ajuntament de Llinars del Vallès

L’últim parlament ha estat a càrrec de Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès: “El Ginebró és part de l’essència del nostre poble. El sentiment de pertinença de tothom que forma o ha format part del Ginebró, és el que us fa diferents i únics”. Pujol ha lliurat una reproducció del Drac de la plaça dels Països Catalans al Ginebró, un reconeixement de l’Ajuntament per la gran tasca educativa i social realitzada per l’escola a Llinars del Vallès al llarg de tots aquests anys.

 

La celebració, carregada d’emocions, ha continuat amb una visita a l’escola i un pica-pica, moments en què els participants a la celebració han recorregut les aules i espais del Ginebró tot recordant i revivint moments del seu pas per l’escola. Per acabar, el concert a càrrec d’alumnes i exalumnes ha que ha posat punt i final a una festa molt emotiva i entranyable.