Cercar:

Aquest mes de novembre, diverses persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn de la salut mental vinculades a la Fundació Viver de Bell-lloc han rebut classes d’informàtica a l’Escola Ginebró, on els mateixos alumnes de cicles formatius els han ensenyat a utilitzar la tablet, editar imatges, orientar-se amb Google Maps i com instal·lar aplicacions, entre d’altres.

La iniciativa va sorgir de l’Escola Ginebró, cooperativa d’ensenyament compromesa amb l’economia social i solidària de la comarca, i compta amb la participació de professors i alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX).

Per als alumnes del Ginebró, l’experiència ha estat molt gratificant. Com explica el seu tutor Salva Quadrades, “No només han après a posar en pràctica habilitats socials i comunicatives imprescindibles en la seva professió, sinó que els ha permès millorar la sensibilització i acceptació de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat.”

La iniciativa, que la Fundació Viver de Bell-lloc vincula al Servei d’Inserció i Orientació Laboral i al Servei de Lleure de l’entitat, té l’objectiu de desenvolupar els coneixements sobre aplicacions informàtiques dels participants per aplicar-los a la vida diària.

Joan Roa, psicòleg de la Fundació Viver de Bell-lloc, comenta:  “Gràcies al seu aprenentatge en noves tecnologies, les persones que han participat a la formació podran millorar la seva qualitat de vida i potenciar així la seva integració sociolaboral.

Tant l’Escola Ginebró com la Fundació Viver de Bell-lloc han valorat molt positivament la iniciativa, i les dues entitats vallesanes tenen previst col·laborar també en projectes de formació en l’àmbit de la salut i l’activitat física.