Cercar:
Robotseny

El passat dissabte 9 de juny es va celebrar a Sant Celoni la final del Robotseny. Un projecte on participen 26 centres educatius del Baix Montseny i 1.500 alumnes amb l’objectiu de desenvolupar les seves competències científiques i creatives.

Durant el matí va tenir lloc el Robotseny Kids per alumnes de 5è i 6è de primària, i de 1r i 2n d’ESO, format per la competició de robots, la fira científica i tecnològica, i la final cub de rubik Rubikseny. I a la tarda es va celebrar el Robotseny High per alumnes de 3r i 4t d’ESO, format per l’exhibició de drons i la competició de robots.

Enguany l’Escola Ginebró va participar al Robotseny Kids amb 40 alumnes de l’E10-14, des de 5è de primària fins a 2n d’ESO, tant a la fira científica com a la competició de robots.

L’equip Ginebot, format pels alumnes de 2n d’ESO Sílvia Canadés, Oriol Grau, Lluís Reig, Jordi Sánchez i Pol Viñas, va aconseguir superar la prova 6 (esgrafiats de l’església de Sant Celoni), dibuixant amb un retolador la línia més llarga sobre la maqueta de l’església de Sant Martí de Sant Celoni, i així va obtenir el premi a la missió sorpresa “in situ”.

El Ginebró també va participar amb altres projectes, com el de 5è i 6è de primària que consistia a recuperar 2 fonts del poble que amb els anys han deixat de rajar i tenen l’entorn malmès. Per la seva part, els alumnes de 1r d’ESO van presentar una proposta de joc de taula sobre Llinars a través del qual pretenien difondre aspectes culturals, d’entorn, de geografia i història del nostre poble. Quant a l’equip de 2n d’ESO, va proposar una maqueta del Castell Nou per a fer accessible aquest element patrimonial a persones amb deficiències visuals.

La jornada es va desenvolupar amb un ambient festiu i col·laboratiu, i va posar punt i final a moltes dies d’esforç i gaudi preparant projectes i programant robots.

 

Robotseny