Cercar:

Aquest diumenge 20 de maig de 2018 s’ha celebrat el 10è Duatló Solidari Llinars Ginebró, amb un total de 142 participants, i amb la categoria de BTT elèctriques com a novetat. Com és habitual, l’esdeveniment ha estat organitzat per l’Escola Ginebró i l’Ajuntament de Llinars del Vallès, i enguany els beneficis s’han destinat a l’entitat sense ànim de lucre REIR.

Cada any es busca alguna entitat sense ànim de lucre que realitzi labors socials per col·laborar amb ells. L’any passat va ser l’Escola d’Educació Especial Montserrat Montero i aquest any ha estat REIR”, explica en Marc Lurbe, membre de l’organització del Duatló Solidari.

Com ja és costum, els trabucaires de Llinars es van encarregar de donar el tret de sortida de les diferents curses. La primera de la jornada va ser el Duatló Escolar, en què els nens i nenes entre 12 i 16 anys van realitzar un recorregut en BTT d’11 km i un tram a peu de 2,5 km. Arnau Monzonís i Maria Ropero van ser els guanyadors de les categories masculina i femenina, respectivament.

A continuació, els participants de les modalitats Open i BTT Elèctriques van iniciar el recorregut. El primer tram consistia en recórrer a peu una distància de 5,5 km per la zona de boscos de Llinars del Vallès, amb un desnivell d’uns 100 metres i un gran nombre de corriols. El segon tram, en BTT, consistia en 19 km amb un desnivell de 600 metres. Finalment, van realitzar l’últim tram a peu (2,5 km) fins a la línia de meta.

El primer classificat va ser Arnau Pericas, del Club Natació Vic ETB, amb un temps de 01:42:05. Roberto Fidalgo i Francesc García van completar el podi. Pel que fa a la categoria d’Open femení, Laia Ardite, del Club Esportiu Camí dels Ibers, va ser la més ràpida del circuit, amb un temps de 02:34:00, seguida de Maria Teresa Fabrat.

Finalment, els nens i nenes de la categoria Mini (entre 7 i 11 anys) van iniciar l’última prova de la jornada. El circuit constava d’un primer tram a peu de 800 metres i un segon i últim tram en BTT de 5 km.

 

 BTT Elèctriques: la novetat

Aquest ha estat la primera edició del Duatló en què les bicicletes elèctriques han tingut la seva pròpia classificació. Des de l’organització expliquen que van optar per incloure la modalitat, vista la demanda dels propis corredors i valorant les noves tendències i l’auge d’aquest tipus de bicicletes a la societat.

Des de l’organització del 10è Duatló Solidari Llinars Ginebró es mostren contents amb la participació i el resultat de l’esdeveniment esportiu. Marc Lurbe comenta: hem posat especial atenció a la preparació del tram en BTT, combinant corriols tancats, pujades i baixades tècniques amb pujades i baixades més assequibles i corriols més plans. La part dels corriols és la més interessant, i la valoració dels participants sobre l’itinerari ha estat molt positiva”.

 

Resultats i podis