Cercar:

L’Escola Ginebró s’ha proclamat campiona de la Lliga de Debat de Batxillerat organitzada per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Enguany, el tema d’actualitat ha estat “L’Humor té límits?” i 25 centres de batxillerat de tot Catalunya han participat en aquesta fase local de la Lliga de Debat, impulsada per la Xarxa Vives d’Universitats dels Països Catalans.

L’equip del Ginebró, integrat per Eva Busquets, Pau Petit i Maria Atarés (1r Batxillerat),  Júlia Barberà i Marta Alcalde (2n Batxillerat) i Enric Matamala (capità-tutor),  ha guanyat els tres debats de la fase de grups i ha anat superant les diferents eliminatòries. El jurat, format per Òscar Andreu (periodista i humorista), Anna Ycobalzeta (actriu) i Eulàlia Soler (cap d’oratòria de la UPF), ha proclamat vencedor l’equip llinasenc en el debat final que l’ha enfrontat al Col·legi Sagrada Família.

L’objectiu de la Lliga de Debat, impulsada per la Xarxa Vives i la Federació Escola Valenciana, és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants en un format d’enfrontament dialèctic sobre un tema d’actualitat, utilitzant el català com a llengua vehicular.  Per decidir el guanyador, es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Així doncs, en la seva tercera participació consecutiva a la Lliga de Debat, l’equip del Ginebró passa a la fase final que se celebrarà entre el dia 11 i 13 d’abril a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.