Cercar:

Aquest dijous s’ha presentat el projecte de menjador de l’escola Ginebró, un element imprescindible de la nostra vida col·lectiva que ens permet relacionar-nos i adquirir bons hàbits. Per això, l’entenem com un espai educatiu clau del nostre projecte pedagògic.

El director pedagògic Miquel Clusellas ha obert l’acte destacant les qualitats dels àpats, que diàriament se serveixen a més de 850 persones entre alumnes i personal del centre. Tots ells són elaborats amb cuina pròpia i ingredients mediterranis, casolans, frescos i de proximitat. També es potencia l’hàbit de menjar fruita de temporada, i el consum de productes provinents de cultiu ecològic i integrals.

A més, com a Escola Verda i d’acord amb el nostre compromís amb la sostenibilitat i la implicació social, al Ginebró utilitzem les hortalisses que collim al nostre propi hort, aprofitem la fracció orgànica per a la fabricació de compost per als horts i comprem productes d’altres cooperatives socials com La Fageda, Apindep i Tarpuna.

A continuació, els alumnes de 5è de Primària han presentat un vídeo on de manera amena i divertida han explicat als assistents les característiques i beneficis del projecte menjador de l’escola. Han demostrat així tenir una molt bona cultura gastronòmica i l’adquisició dels valors socials i personals com la convivència, el respecte mutu i l’autonomia, que es treballen també al menjador.

 

Cuina de proximitat, ecològica, fresca i variada

Finalment, han parlat els representants de l’empresa M’penta, que gestiona el servei amb la confecció del menú segons les indicacions de dietistes i nutricionistes, la compra dels ingredients, l’elaboració dels àpats, la gestió del personal i la realització de controls d’higiene i qualitat.

Anna Pons, dietista de M’penta ha explicat que d’acord amb les directrius marcades per la Generalitat, han racionalitzat el consum de carn a l’escola i han potenciat el de llegums i verdures perquè els alumnes mengin de la manera més saludable possible. Així mateix, fan una cerca exhaustiva de productors de confiança i de la zona per garantir el consum de productes de km. 0 i amb segell ecològic, i que òbviament tinguin també el Registre Sanitari.

També ha animat els pares assistents a la xerrada a potenciar els àpats en família, ja que ajuden a prevenir mals hàbits o malalties associades, a més de ser un bon moment de cohesió i comunicació familiar.

En el torn de preguntes, els pares han expressat el seu interès per l’origen dels productes per l’elaboració dels àpats i han encoratjat l’escola i M’penta per seguir treballant en la mateixa línia. En aquest sentit, l’Escola Ginebró i M’penta tenen molt present la importància de trobar la balança entre productes de proximitat, ecològics, frescos i variats per garantir una dieta saludable i de qualitat, un element clau en el creixement i desenvolupament dels nens i nenes.

 

Nou menjador per als alumnes de batxillerat i cicles formatius

A partir d’aquest any i coincidint amb el trasllat dels alumnes de batxillerat i cicles formatius al recinte de Llinars, els estudiants tenen a la seva disposició un servei de menjador que es pot utilitzar cada dia o de forma esporàdica. Els propis alumnes fan la comanda diària entre diferents opcions de menú i poden fer ús del menjador de l’escola o del seu espai social.
Si vols més informació i visualitzar o descarregar-te al fulletó del projecte menjador, clica aquí.

 

Cuina