AUTORETRAT PSICOLÒGIC

Com ens veiem a nosaltres mateixos? Com ens mostrem? Som com ens veuen els altres? La identitat és un aspecte complex de les nostres persones que està en perpetu canvi i transformació. La nostra imatge, el nostre rostre, és una manera de mostrar-nos com som o com volem ser, una projecció de la nostra personalitat. Aquí teniu un recull d’autoretrats que els alumnes de 2n de batxillerat artístic han realitzat tenint en compte aquests aspectes més psicològics i emocionals.

La gran trobada de la Xart de POESIA VISUAL!

Aquest curs hem participat a la Xart, la Xarxa d’Educació Artística, que ha culminat aquest divendres amb una trobada de 9 centres d’educació secundària amb alumnes d’entre 1r d’ESO i 1r de Batxillerat. El tema ha estat la Poesia Visual, en motiu de l’any Brossa. Els alumnes de Batxillerat del Ginebró hem participat dinamitzant les activitats i ens ho hem passat d’allò més bé!

Aquí podeu veure un vídeo que vam fer de la trobada:

 

MIRA’M 2018 i comiat de la generació del 2000!

MIRA’M 2018

Els joves del batxillerat artístic a través de retalls i fragments, com un mirall, tornen la mirada a la societat que els envolta.

Un cop més, els alumnes de l’assignatura de Dibuix Artístic II del Taller Ginebró hem treballat amb l’artista Ricard Geladó. En el que és la tercera edició del projecte l’artista a l’aula, hem treballat amb materials reutilitzats propis de l’obra d’en Ricard Geladó, que ens ha explicat els aspectes tècnics i creatius dels seus processos. Hem descobert un material molt especial que utilitza, les planxes d’offset, que sorgeix com a rebuig de les impremptes. En aquesta segona vida com a llenç artístic, aquestes planxes d’alumini ens permeten gravar amb punxons, perforar, pintar amb esprais i combinar diverses tècniques amb uns resultats molt contemporanis.

 

 

Moltes gràcies a la generació del 2000, heu estat fantàstics!

TABÚ – vam formar part del projecte ART I ESCOLA

Aquest curs, els alumnes de 6è, 4t i 1r de batxillerat artísitc vam formar part del projecte ART I ESCOLA que organitzen AcVic i l’AC de Granollers. Els alumnes de Batxillerat ho reflectien així:
En aquest projecte volem tractar els temes tabú d’una manera natural i propera als alumnes de 4t d’ESO i 6è de primària. Per a fer-ho, hem triat una sèrie d’aspectes de la societat, els quals no s’acostumen a educar durant el procés escolar. Parlem de sexualitat, de la mort dels éssers estimats i de com reaccionem davant de tot el que comporten. Hem triat un model de treball diferent del que estem acostumats. Deixant de banda l’esquema típic de les presentacions escolars, optarem per parlar amb els alumnes d’una manera més íntima i oberta, on tothom tingui veu per expressar el que pensa.
Pensem que és un projecte diferent i necessari per tal que els alumnes obrin els ulls davant dels temes tabú i vegin que són eludibles.
Alumnes de
1r de Batxillerat Artístic
Podeu veure tots els resultats i processos a la nostra web del projecte https://tabuginebro.weebly.com/

El mur de les escales que porten a l’aula!

Aquest final de curs, els alumnes de volum hem dut a terme un projecte que fa mesos vam engegar, per intervenir el mur de les escales que porten a l’Aula d’ART! Va ser un procés col·lectiu on vam pensar en les funcions de l’art i vam representar la funció crítica, creativa i feminista. En aquest vídeo podeu veure el resultat:

Dia Mundial de l’Activitat Física!

Al ginebró vam celebrar el DIA MUNDIAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA amb una gran dinàmica que van organitzar els alumnes d’AAFE i que vam gaudir els alunes de 1r de batxillerat conjuntament amb els alumnes del Giola. Des de l’assignatura de Disseny del Batxillerat hem col·laborat amb la gràfica del cartell i amb la imatge de la samarreta. El cartell és de la Sara López, la Emma Tarrats i la Míriam Serrajordi; la imatge de la samarreta és de la Aida Fernàndez.

Aquí ho teniu!

SAMARRETA per la Masoveria!

La Masoveria

La Irene Mayor va guanyar el concurs per a dissenyar la samarreta de la Masoveria, l’espai Jove de de Llinars del Vallès. Ho vam organitzar des de l’assignatura de Disseny de segon del Batxillerat Artístic.

Moltes felicitats, Irene! Si participeu en activitats joves de la Masoveria, potser la podeu aconseguir 😉